Modulaire aanpak: Een high performing Agile team in 14 weken

Wil je de dienstverlening van je team beter en sneller laten aansluiten op klantbehoeftes? En wil je daarom starten met multidisciplinaire Agile teams? Met behulp van de nieuwste methodieken bouwen we met jou een high performing Agile team in 14 weken.

Signific onderscheid zich door een modulaire aanpak. Omdat elke organisatie anders is zijn wij flexibel in de ondersteuning. Met deze modulaire aanpak kan het team zichzelf ontwikkelen, ondersteund door voldoende expertise om dit proces te versnellen. Daarmee krijg je de ondersteuning die bij jou past.

De aanpak

De aanpak heeft een sterke focus op het creëren van zelfstandigheid en leren door te doen. Met een snelle opbouw van kennis en vaardigheden zit het team zelf aan het stuur. Door wekelijkse begeleiding van een Agile coach is er voldoende expertise aanwezig om snel te leren. Wij geloven dat teams sterker worden door samen te experimenteren, fouten te maken en successen te behalen.

De begeleiding zal samen met opdrachtgever worden vormgegeven. Daarbij zullen we het eerst voor doen, vervolgens samen doen en dan zelf laten doen. Na afloop van het traject is het gebruikte trainingsmateriaal beschikbaar. De organisatie kan daarna zelfstandig het traject herhalen.

De begeleiding is opgebouwd uit drie modules: voorbereiding, opleiden en Agile coaching.

Voorbereiding

Een klein kernteam creëert de voorwaarden voor een soepele start. In drie dagdelen scherpen we de scope en het doel aan. Na deze workshops stellen we een team samen o.b.v. vaardigheden, kennis en team fit. Tijdens deze eerste dagdelen is er ook tijd voor een cursus Agile. Door vroegtijdig te starten met deze kennisopbouw kan het kernteam meedenken over mogelijke knelpunten en optreden als sponsor.

Opleiden

Tijdens een driedaagse training ligt het zwaartepunt voor de deelnemers vooral op teambuilding en het oefenen van een nieuwe manier van werken. De eerste dag staat in het teken van samen één doel bepalen. De tweede dag ligt de nadruk op teambuilding. Tijdens de derde dag wordt de doorvertaling naar het dagelijks werk gemaakt, zodat het team klaar is voor de start.

Coaching on the job

Na de training wordt het team gedurende 10 weken begeleid in teamontwikkeling en het toepassen van de nieuwe werkwijze. Daarbij is er ruimte voor teamcoaching en individuele coaching. Gedurende deze 10 weken vindt er frequent een voortgangsoverleg plaats met het opgerichte kernteam.