Involve Scan

Betrokkenheid meetbaar maken voor een duurzame verandering

Uw veranderprogramma verloopt lastig of u maakt zich zorgen over borging? U staat aan de vooravond van een grote verandering? De Involve scan geeft inzicht in hoeverre uw medewerkers zich voldoende betrokken voelen bij deze verandering en de toekomst van de organisatie. Deze online organisatiescan – vaak ondersteund met aanvullende interviews – levert inzicht in de oorzaak van de vertraging van uw verandering en komt met een concrete set aanbevelingen, zodat de organisatieontwikkeling weer snelheid krijgt. De organisatiescan maakt gebruik van het door ons ontwikkelde Involve model.

Wij hebben vaak ondervonden dat betrokkenheid in organisatieontwikkeling trajecten onvoldoende is, maar de verandermanager niet weet hoe dit komt. In onze trajecten maken wij betrokkenheid daarom juist concreet.

In grotere trajecten doen we dit middels onze Involve Scan. Deze scan geeft aan in welke mate medewerkers betrokken zijn. De scan vertelt waardoor dit met name hoog of laag is, en wat er gedaan moet worden om  betrokkenheid te vergroten. In een rapportage zoals hieronder getoond, worden de bevindingen gedeeld.

Wil je meer weten over hoe je de Involve Scan kan gebruiken in verandertrajecten? Download dan onze whitepaper!

Bekijk onze whitepapers