Organisatieadvies

Advies over ‘wat’ en ‘hoe’ u kunt verbeteren

Signific kan u ondersteunen op twee type vraagstukken. We helpen klanten ten eerste bij het verbeteren van prestaties, maar wij ondersteunen onze klanten ook met het vergroten van hun verandervermogen, zodat organisaties zelfstandig prestaties kunnen verbeteren.

Ons onderstaande Organizational Excellence model geeft weer hoe wij onze klanten op deze vraagstukken vooruit helpen:

Meestal hebben onze klanten een duidelijke doelstelling aan het begin van een advies- of verandertraject. Bijvoorbeeld het verhogen van productiviteit of kwaliteit. Soms is de gewenste verandering iets minder meetbaar, maar zeer merkbaar: het starten van een cultuurverandering om bijvoorbeeld gemakkelijker om te gaan met verandering.

Bij advies- en verandermanagement trajecten op de verticale Operationele prestatie-as kan je denken aan onderwerpen als het doorvoeren van procesverbetering of het implementeren van een goede operationele besturing. Trajecten op de horizontale Verandervermogen-as gaan over vraagstukken als het vertalen van een strategie naar concrete jaarplannen, het implementeren van nieuwe organisatievormen of het doorvoeren van cultuurverandering binnen een organisatie.

Mogelijk heeft u een verandervraag over één van bovenstaande punten. Signific helpt met de analyse en zorgt voor gedragen oplossingen. Wij kunnen ook de implementatie leiden en leren uw veranderaars onze werkwijze. Bij grotere trajecten kunnen we het change management van u overnemen of uw medewerkers hierop coachen.

Wil je meer weten over hoe Signific tegen prestatieverbetering aankijkt? Download dan onze whitepaper!

Bekijk onze whitepapers