Fasering van een adviestraject

Focus op resultaat en duurzaamheid

Vanaf onze kennismaking werken we toe naar de eerste vraag: ready to go?

Uiteraard beginnen we met een persoonlijke kennismaking. Wij vinden het namelijk belangrijk dat we we samen voor resultaat gaan en tegelijk op persoonlijk niveau verbinden. Op deze manier maakt Signific samen met haar klanten veranderingen succesvol. Tijdens deze persoonlijke kennismaking verkennen we het vraagstuk dat speelt, zien we of we bij elkaar passen en of wij denken dat we het adviesbureau zijn dat echt kan helpen bij het vraagstuk dat op tafel ligt. 

En nee, dit is geen vanzelfsprekendheid. Wij weten waar we goed in zijn en waar we jouw organisatie mee kunnen helpen. Als wij vinden dat we voor een specifiek vraagstuk niet de geschikte partij zijn, dan zeggen we dit. En waar zijn we dan goed in? Vraag ons vooral voor vraagstukken op het vlak van operationele verbetering, organisatie inrichting en (cultuur) veranderprogramma’s. Het gaat bij deze vraagstukken niet altijd om advies maar ook (vaak) om realisatie en dus verandermanagement. Dus niet alleen een goed doordacht plan, maar ook dit plan werkelijk uitgevoerd! Alle ondersteunende activiteiten om een advies gerealiseerd te krijgen zit in ons aanbod: bijvoorbeeld coaching of training van leidinggevenden of medewerkers. Wij hebben een netwerk van zeer ervaren coaches en trainers tot onze beschikking. Wij starten dus pas echt als we de situatie scherp hebben. Daarbij maken we samen de doelstelling concreet en vormen een beeld over de passende veranderaanpak voor jouw organisatie.

Wij werken toe naar een realistisch advies en blijvend resultaat

Tijdens het gehele traject houden we focus op het doel. Wij gebruiken hiervoor de ook de aanwezige kennis binnen de organisatie. Tijdens onze werksessies met de organisatie gebruiken wij werkvormen waarbij we het fundament leggen voor betrokkenheid en snelheid zodat de gewenste verbetering uiteindelijk ook geborgd en snel merkbaar is. Tijdens de adviesfase brengen we de potentie van je bedrijf in kaart in relatie tot het vraagstuk en willen we begrijpen waarom bepaalde oplossingen nog niet eerder zijn doorgevoerd. Dit is namelijk de basis voor concreet en realistisch advies. Wij zijn bovendien goed in het creëren van een werkbare oplossing: waarbij dus iedereen mee gaat doen. Veranderen doen wij op basis van veel ervaring als coach en consultant. Daarbij betrekken wij de organisatie bij de realisatie van het advies en gebruiken wij data om bij te sturen. We willen namelijk weten of  de implementatie effect heeft (impact) en of de implementatie gedragen is (duurzame verandering). Op basis van deze informatie sturen we continu bij. 

Signific heeft meerdere onderscheidende consultancy en change management tools. De onderstaande figuur geeft aan welke instrumenten we zoal gebruiken tijdens ons werk. 

 

Wil je meer informatie over de tools die wij gebruiken, zoals de Effectiveness Scan, Involve Scan, KPI workshops, Kaizen events of de Signific Academy? Of wil je meer een algemeen beeld van hoe wij organisaties helpen zichzelf te verbeteren? Aarzel niet een vrijblijvend gesprek in te plannen.

Signific is merkbaar aanwezig en vertrekt op tijd

Tenslotte, wij testen de geadviseerde verbeteringen graag zo snel mogelijk in de praktijk. Veranderingen die in kleine stappen worden doorgevoerd zijn snel merkbaar voor medewerkers en de organisatie. Bovendien leer je gedurende de implementatie wat er werkt in de praktijk. Besef dus dat het gemerkt wordt als wij over de vloer komen! Wij zijn er van overtuigd dat we door onze manier van werken jouw organisatie leren dat veranderen vaak leuk kan zijn! Wanneer de verandering stabiel lijkt laten we het achter bij jouw medewerkers. Zij kunnen de werkende oplossing verder doorontwikkelen. Natuurlijk verdwijnen we niet en mag je altijd bellen om te sparren: want succesvol veranderen doe je samen.