Presteren vandaag én presteren in de toekomst

Presteren is mensenwerk. Wij geloven daarom dat geleverde prestaties en veranderingen die tot betere prestaties moeten leiden, staan of vallen met de betrokkenheid van medewerkers. Of het nu kleinere veranderingen zijn of grootschalige, hun betrokkenheid is altijd van belang. Het zijn tenslotte grotendeels deze mensen die over 5 jaar uw klanten bedienen en ook dan prestaties moeten leveren.

 

Blijvend en meetbaar resultaat

Signific helpt met de analyse en zorgt voor gedragen oplossingen om dit op te lossen. Wij kunnen ook de implementatie leiden en leren direct uw veranderaars onze werkwijze. Bij grotere trajecten kunnen we ook het programma management van u overnemen of uw medewerkers hierop coachen.

De trajecten die Signific ondersteunt hebben altijd te maken met prestatie verbetering van organisaties. Wij maken onderscheid tussen twee soorten categorieën:

  1. Het verbeteren van de prestaties van vandaag (verhogen van operationele volwassenheid): hogere kwaliteit, verlaagde doorlooptijd of lagere kosten
  2. Het verhogen van het verandervermogen van de organisatie: hogere omloopsnelheid van de projectenportfolio, minder gestrande verbeterinitiatieven, effectievere strategie executie

 

Signific leert organisaties hun prestaties zelfstandig te verbeteren

Een op papier goede verbetering is soms moeilijk te implementeren en levert niet altijd resultaat. Signific leert organisaties juist om samen met medewerkers veranderingen op te pakken en succesvol te implementeren. Wij kunnen daarbij het voortouw nemen, maar doen dit altijd samen met uw medewerkers. Wij coachen leiders en verandermanagers en realiseren gezamenlijk blijvend resultaat.

De prestaties van vandaag verbeteren:

  • Procesverbetering doorvoeren

  • Verbeteren van de operationele besturing

  • Organisatie analyse en re-design ter verbetering van operationele prestaties

  • Een strategie vertalen naar concrete jaarplannen en acties (strategie executie)

Het verandervermogen van een organisatie verbeteren:

  • Het flexibel en wendbaar maken van een gehele organisatie: Agile transformatie
  • Het leren continu te verbeteren van het operationele werk: Lean transformatie
  • Implementatie van nieuwe organisatie vormen om verandervermogen te vergroten: bijvoorbeeld ketenmanagement inrichting
  • Cultuurverandering op basis van maatwerk interventies

Innovatie

Wij hebben vaak ondervonden dat betrokkenheid in verandertrajecten laag is, maar de veranderaar niet weet hoe dit komt. In onze trajecten maken bij betrokkenheid daarom juist concreet. Wij doen dit op basis van het Involve model, dat aangeeft welke factoren betrokkenheid beïnvloeden

In grotere trajecten gebruiken we dit model door het inzetten van onze Involve Scan om ook daadwerkelijk betrokkenheid bij de verandering (Change Engagement) te meten. Deze scan geeft aan in welke mate medewerkers betrokken zijn bij een verandering. De scan vertelt waardoor dit met name hoog of laag is, en wat er gedaan moet worden om  betrokkenheid te vergroten.

Wil je meer weten over hoe de Involve Scan en hoe we engagement gebruiken in verandertrajecten?

Contact met ons?

We ontmoeten je graag! Laat gerust je gegevens achter of bel ons.